10.20.21

That Treehouse Life

Sonia Thompson

There's something both romantic and nostalgic about the notion of a treehouse. Perched amongst the branches, they're small, cozy, and recall a more simple time in our lives. Really, who doesn't love the idea of escaping to a treehouse with a cup of tea and a good book, only the birds and breeze as the soundtrack?

Splinter Creek's 650 acres have a wide range of topography and potential building sites, from shoreline to ridges and cliffs that could lend themselves perfectly to a modern take on a treehouse. Here are some of our favorite inspirational treehouse ideas, all of which could translate to Splinter Creek.

1. Blackberry Mountain
Carefully perched in the woods, Blackberry Mountain’s Treehouses are designed around the beautiful view you can only experience from the canopy. Perfectly secluded in the forest, a walkway leads you into your private, modern treehouse, featuring a king bed, indoor seating area and walk-in closet. Designed with sleek white oak interiors, marble tile and floor-to-ceiling windows, the treehouses are filled with light as it pours in over the mountains. Slide back the glass door onto your private three-tiered outdoor deck and connect with nature, feeling truly immersed in the Mountain.

2. Kraken Studio
This Paris-based firm creates architectural visualization renderings, and we love this idea for a lake house hovering over the water on piers. Visit them on Instagram @krakenrenderings.

3. Dryden Studio
This residence by Dryden Studio was designed to frame the natural theater of the surrounding forest. The unique topography warranted a creative solution to bunker the house into the hillside. The natural palette and the sensitive siting help contribute to a house that coexists with its environment in a seamless way.

4. Balsam Mountain Preserve designed by Carlton Edwards
The site for the Balsam Mountain Preserve residence provides clear views to the West and North. The placement of an approach to the house was influenced by a ridge that runs through the middle of the lot. The owners wanted large expanses of glass to maximize the views and to give them a constant reminder of their environment.

Get our latest news, events, and happenings straight to your inbox:

Thank you for joining our list.
We respect your privacy.